I de store byer ryger vinpropperne ud af flaskerne i sådan kadence, at man skulle tro tysken var kommet tilbage med sit maskingevær. Men det er ikke længere Barolo, Chateneuf-de-pape og Mersault, der væder halsene.

Traditionel vin ser ind i samme skæbne som Facebook. De er has-beens, der er fordufter med nye generationer. De der slynges i glasset, er en let grumset væske med en funky duft. Det er naturvin, og det er på godt dansk, det de unge vil ha’. 

Hvad er naturvin?

Naturvin er en type vin, der ikke er tilsat kunstige ingredienser eller behandlet for at forlænge dens holdbarhed. Naturvin er lavet af økologiske råvarer og produceres på en miljøvenlig måde. Mange naturvine er også biodynamiske, hvilket betyder, at de er lavet uden brug af kunstige sprøjtemidler eller gødning. 

Hvorfor er naturvin så populært?

Derfor er naturvin populært Der er mange grunde til, at naturvin er blevet så populært. For det første er det en mere miljøvenlig og bæredygtig måde at lave vin på. Dernæst smager naturvine ofte bedre, fordi de ikke er tilsat kunstige ingredienser eller behandlet for at forlænge holdbarheden. 

Naturvine er altså mere ægte og har en mere autentisk smag. Det er ikke kun unge hippier, der drikker naturvin – naturvin er for alle! Så hvis du ikke har prøvet naturvin før, så er det nu, du skal udvide din horisont og give den en chance. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor godt den smager!

Naturvin og mad

Når det kommer til at parre mad og naturvin gælder de samme dyder som ved traditionel mad. I mange tilfælde passer naturvin meget bedre, da ny nordisk mad også er ved at udvikle sig væk fra tung, brun mad, til en mere sprød, grøn og bæredygtig retning – ligesom tilfældet med naturvin.