Sommerferien er over os og det betyder, at vi har mulighed for at opleve nye spisesteder rundt omkring i Danmark. I Blokhus ligger det hyggelige spisested Futten, hvor den gode mad er i fokus. Restauranten udnytter mange af de lokale råvarer og rummer på mange sørøverhistorier. 

Den nordjyske restaurant Futten i Blokhus indbyder med sit maritime udseende til en hyggelig stund i flotte omgivelser. Den dag i dag er Futten et dejligt spisested, hvor det er muligt at spise frokostretter og forskellige retter til aftensmad. Maden er maritim inspireret og passer derfor perfekt til restaurantens udseende. Nogle af Futtens kendte retter er blandt andet stegte rødspættefileter, Futtens kendte stjerneskud, dampede blåmuslinger og en større buffet. Det er et godt spisested i Blokhus hos Futten, hvor der er plads til hele familien.

Spisestedet Futten har rigtig mange historier bag sig, da stedet har eksisteret siden 1761 – Dog ikke alle år som spisested. Nogle af historierne er sandt, andre er myter. Men det er en del af charmen, når man spiser på et sted med en rig historie. Historierne bliver ført videre i stedet udsmykning, hvor døren til dametoilettet er et søstykke malet af den lokale marinemaler Niels Jensen. Samme maler har malet en anden dør i Futtens inderste lokale. Lamperne i restauranten er italienske blæksprutter, som før i tiden blev brugt til at lokke blæksprutter op fra havet.