Det er helt forståeligt, at du gerne vil prøve at lave noget anderledes og lækkert i dit køkken. Heldigvis er der uendelige af muligheder og ting, du kan lave – måske også ting, der er lidt skøre. Nogle gange er det bare utrolig svært at få øje på disse muligheder, og det kræver blandt andet inspiration – som du kan få her. 

Du får nemlig en liste og spændende ting, du kan fremstille hjemme i dit eget køkken med råvarer, der er nemme at skaffe i supermarkedet. 

Lav din egen ketchup

Ketchup er i mange husstande et sandt hit, men det er de færreste, der laver den fra bunden. Måske skulle du prøve det? En ting er sikkert – hvis du først gør det én gang, er det nok svært, ikke at gøre det en gang mere, for det smager himmelsk med hjemmelavet ketchup. 

Eddikedressing

Denne dressing er for mange en favorit og et førstevalg ud af alverdens dressinger. Heldigvis er den også utrolig nem at lave derhjemme. Prøv bare, og smag hvad den kan gøre ved en normalt kedelig salat. 

Kombucha

Den er god nok – du kan lave kombucha derhjemme i dit eget køkken! Den kendes somregel som en drik eller en svamp, der er rig på en masse vitaminer og mineraler – så den skal også have et ærligt forsøg i køkkenet. 

Lav dine egne krydderier

Når du køber færdiglavede krydderier er det med sikkerhed, at du kun får en lille smule af krydderiens potentiale i de små bøtter, krydderierne kommer i. 

Hvis du virkelig vil opleve krydderierne kraft, så skal du prøve at lave dem derhjemme. Det er en lidt længere proces, hvor krydderierne skal ristes og stødes, men resultatet vil du sent glemme. Det vil tage madlavningen til nye højder.