Rødvin og mad er en fantastisk kombination. Det gælder altså ikke kun med mad på tallerkenen og vinen i glasset, nej. Du kan nemlig bruge rødvin i madlavningen og lave nogle helt igennem fantastiske og smagfulde retter!

Her får du nogle bud på retter du kan lave med de rødvinsrester, du ikke lige har fået drukket. Du kan nemlig sagtens bruge den sidste sjat i flasken til madlavning, som ellers er blevet lidt for iltet til at drikke. 

Roastbeef med rødvinssauce og grøntsager

Du kender sikkert til den velsmagende rødvinssauce. Det er ikke svært for dig at lave den hjemme i dit eget køkken. Rødvinssaucen kan bruges til rigtig meget forskelligt kød, så du kan bare vælge det kød, du foretrækker. Du vil bare gerne have et stykke kød, som har meget smag, så rødvinssaucen ikke ”tager over” alt smagen i maden. 

Spaghetti bolognese

Den er en klassiker i ugens madplan, den lækre spaghetti bolognese. Har du prøvet, at twiste din spaghetti bolognese op med et sjat rødvin? 

Det kan virkelig få de gode smage frem, og det komplimenterer retten rigtig godt. Tilføj rødvinen og lad saucen simre i en times tid. Mums!

Resten af rødvinen kan du jo drikke til, som en rigtig italiener ville gøre det – nu har du jo åbnet flasken, og det ville da være en skam, at lade det gå til spilde, ikke?

Lasagne 

Endnu en klassiker fra madplanen, kan sagtens tage et sjat rødvin eller to. Du kan også bruge rødvinseddike, det er mere intenst i smagen og gør saucen mindre vandet end rødvinen. 

Klassik coq au vin 

En rigtig lækker ret med svampe og rodfrugter, som de fleste elsker. Retten har godt af lidt rødvin, når det står og simrer, så det bliver til en velsmagende ret.