I 2018 er det 70 år siden, at den første bil med mærket Porsche blev bygget.

”I starten kiggede jeg mig omkring, og jeg kunne ikke få øje på den bil, jeg drømte om; en lille letvægts-sportsbil, som bruger energi effektivt. Så jeg besluttede mig for at bygge den selv.”

Sådan sagde Ferry Porsche for mange år siden, og det er netop den drøm, som har drevet bilmærket Porsche til der, hvor de er i dag.

Det tyske sportsvognsmærke blev grundlagt i 1948 under navnet Porsche 356. Dengang blev den første bil med Porsche-mærket bygget af Ferdinand Porsche, Ferry Porsches far, som tidligere lavede biler for Volkswagen.

Den første bil blev kun fremstillet i ét eksemplar, da man dengang ikke var sikker på, at befolkningen ville købe dyre sportsvogne blot tre år efter 2. Verdenskrig.

I dag har historien skrevet sig videre og anderledes, og Porsche er en yderst velkørende maskine, der leverer prægtige sportsvogne i hele verden. De er kendt for modeller som 911, Cayenne, Cayman og Panamera, der alle er banebrydende modeller på hver deres måde i forhold til innovative sportsmotorer og konstruktioner, som sikrer den bedst mulige energiudnyttelse.

For sådan er det nemlig stadig i Porsche-filosofien. Man ønsker at bygge sportsbiler, som Ferry Porsche også ønskede det, dengang for mange år siden.

For mange mennesker er det en stor drøm at komme til at køre i en Porsche. Men desværre har mange ikke råd til at købe en af de skønne biler selv.

Til gengæld er de moderne leasingaftaler efterhånden blevet en stor og betydelig spiller på det danske bilmarked, og det har åbnet døren for flere forskellige muligheder for at køre Porsche.

Vil du vide mere om, hvordan du kan markere Porsches 70-års fødselsdag med at køre i en selv, kan du med fordel læse mere om Porsche leasing.