Der er mange grunde til, at det er vigtigt at leve bæredygtigt. 

For det første er det godt for miljøet. Bæredygtig levevis giver mindre CO2-udledning, og det er med til at bevare vores klode for kommende generationer. 

For det andet er det godt for vores egen sundhed. Bæredygtige produkter er ofte sundere for os selv. De indeholder færre skadelige stoffer, og vi undgår derfor at udsætte os selv og vores omgivelser for unødvendig kemi. 

Endelig er bæredygtig levevis også godt for vores økonomi. Bæredygtige produkter er ofte mere holdbare og dermed mere økonomiske på lang sigt. 

Derfor er der er altså af flere forskellige grunde vigtigt, at du ændrer de ting i din hverdag, som du kan og bliver mere bæredygtig. Miljøet, din og din families sundhed samt økonomi, vil alle have glæde af det.

Sådan kan du leve mere bæredygtigt

Det er ikke svært at leve mere bæredygtigt. Faktisk kan det være overraskende let, hvis du tager et par enkle forholdsregler.

Gå mere

For det første kan du begynde med at gå mere. Gå i stedet for at køre bil eller tage bus, når det er muligt. På den måde kan du undgå at udlede unødvendig CO2. 

Køb økologisk og bæredygtigt

Du kan også vælge at købe økologisk mad. Økologisk mad er bedre for miljøet, da der ikke bliver brugt så mange sprøjtemidler og kunstgødning. 

Du kan også købe husholdningsprodukter som opvaskesæbe og vaskemiddel, der er meget mere miljøvenligt. Du kan købe sæbebær, som er bæredygtige fordi de holder længe og ikke kommer i en plastikbøtte.

Sluk for strømmen

Endelig kan du vælge at bruge mindre energi i dit hjem. Sluk for unødvendige lys og el-apparater, og vælg energieffektive alternativer, når det er muligt. På den måde kan du gøre en stor forskel for miljøet.