Oplever du forstyrrelser fra din telefon i løbet af natten? Der kan tikke sms’er ind i de sene aftentimer, hvor du egentlig bare gerne vil have ro – men du kan heller ikke lægge telefonen for langt væk, for det er jo den, som skal vække dig næste morgen.

Du kan roligt lægge telefonen fra dig om aftenen og skaffe dig et digitalt vækkeur i stedet for – på den måde er der ingen forstyrrelser, og du kan sove trygt, for vækkeuret skal nok være der for dig og få dig op i tide.

Mange smarte digitale vækkeure

I dag findes der et hav af digitale vækkeure, som hver i sær har deres unikke funktion. Selvfølgelig er der også de helt klassiske, hvor du bare indstiller tiden, og på klokkeslættet vil alarmen gå – nemt og simpelt.

Men har du hørt om du geniale vækkeure med wake-up light? Med sådan et ur kan du både vågne og falde i søvn til lys, som gradvist bliver forstærket eller formindsket – som en solopgang eller solnedgang. De fleste af denne type vækkeure fås også med naturlige lyde eller FM-radio. Sådan et ur gør, at du falder i søvn, som hvis solen gik ned, og at du vågner, som hvis solen stod op, og det er særligt godt for dig, så du vågner langsomt op og kan være frisk til dagen, der venter.

Vækkeure er pålidelige

Der er en del fordele ved at have et vækkeur på natbordet, frem for telefonen. Et vækkeur er pålideligt, du undgår en telefon i sengen, som kan være forstyrrende i løbet af natten, du mindsker skærmtiden sent på aftenen, og så er et digitalt vækkeur også let at aflæse – tallene står tydeligt frem, så hvis du vågner om natten, kan du hurtigt orientere dig om, hvad klokken er.