Det er forskelligt, hvornår du som forælder mener, at dit barn ikke skal sove mellem mor og far længere. Det handler i høj grad om tryghed og forældre, som måske er bange for, at barnet føler sig utryg. Men jo længere du sover med dit spædbarn, jo flere konsekvenser får det.

Mindre og dårligere søvn, når I sover sammen

Ifølge amerikanske forskere bør du dele værelse med dit spædbarn, indtil det er seks måneder gammelt. Herefter skal det have sit eget værelse, så både forældre og barn kan sove uforstyrret. For det viser sig, at begge parter forstyrrer hinanden i løbet af natten.

En forstyrret søvn er ikke gavnligt for dig som forælder. Og en forstyrret søvn vil desuden øge risikoen for, at dit barn oplever overvægt og søvnløshed senere i livet. Når du vælger at lade dit barn sove alene, sover det naturligvis i tremmeseng. Når barnet bliver ældre, skal det have en rigtig seng. Og her kan det være nødvendigt med et vådliggerlagen. Se mere her og se, hvornår du skal købe et.

Seperationsangsten kan tage over

Når dit barn bliver seks måneder gammelt, begynder det at udvikle seperationsangst. Og jo længere tid du sover med dit barn, jo sværere bliver det at vænne dit barn til at sove alene. Selvom barnet pludrer og klynker, skal det nok falde i søvn igen.

Omvendt bør du ikke lade barnet sove alene, inden det bliver de seks måneder. I de første seks måneder af barnets liv, er risikoen for vuggedød størst. Og derfor er det sikrest, at forældrene er lige i nærheden.