Proteinpulver er et populært kosttilskud, der fås i mange varianter. Det kan hjælpe dig med at nå dit mål uanset, om du skal tabe dig eller opbygge muskler. Derudover kan proteinpulver være et nyttigt redskab, hvis du har svært ved at få nok protein ved at spise normale madvarer. Dog er det vigtigt at tilføje, at proteinpulver aldrig bør erstatte normal mad. 

Det bør i stedet være et supplement, der gør det nemmere for dig at give din krop nok næring. Men i og med at der er så mange muligheder til rådighed, kan det være svært at overskue, hvad du overhovedet kan vælge mellem. Her finder du nogle af de mest populære typer af proteinpulver på markedet.

Valleprotein

Valleprotein kommer fra mælk og er kendt for at være det mest populære komplette protein. Du skal være opmærksom på, at valleisolat er mere ”rent” end eksempelvis vallekoncentrat. Dette er tilfældet, fordi at valleisolat består af mindre fedt og sukker samt mere protein. Du kan prøve valleprotein fra Scitec Nutrition.

Caseinprotein

Caseinprotein er ligeledes kendt for at være et populært protein takket være dets langsomme optagende egenskaber og gode aminosyreprofil. Vælger du caseinprotein, skal du huske, at dette protein også er mælkebaseret.

Sojaprotein

Sojaprotein er velegnet til veganere, da det er et plantebaseret protein. Det kommer fra sojabønnen og er en rigtig fin kilde til protein. Dette gælder uanset, om du er kødspiser, vegetar eller veganer.

Risprotein

Risprotein bliver lavet af hele riskorn. Det er en komplet proteinkilde, der er nem at fordøje. Typisk er risprotein fremstillet med hjælp fra brune ris.