Hvis du døjer med åreknuder, så er du sikkert også interesseret i at finde ud af, hvilke slags forskellige behandlinger der findes for at fjerne dem. Åreknudeklinikker er specialiserede i at fjerne åreknuder på flere forskellige måder.

Åreknuder behandles på flere forskellige måder. Det kan gøres ved en operation, ved hjælp af ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure eller ved hjælp af en kombination af disse metoder. Uanset hvad, så går man efter både at fjerne de synlige tegn men også årsagen til åreknuderne. Herefter kan man gå efter at fjerne eventuelle karsprængninger med mikroinjektioner.

Hvis du vælger en ultralydsundersøgelse, så kan du vælge præcis den behandlingsstrategi, der passer dig. Når man behandler “vanskelige” åreknuder hos patienter, der blandet andet har været opereret før, så er det særlig vigtigt at kunne vælge mellem flere metoder. Herved kan man behandle alle former for åreknuder, bortset fra enkelte patienter som på grund af problemer med de dybe vener skal behandles med kompressionsstrømper.

Åreknuder kommer som regel, fordi veneklapperne, som skal fungere som en slags ventil, ikke slutter helt tæt. Det betyder nemlig at blodet i stedet for at løbe op til hjertet løber midlertidigt tilbage i benene, når man står op. Det giver et øget tryk i venerne og får dem dermed til at udvide sig.