Med det rette udstyr på din bil kan du både spare penge på kort sigt og på den lange bane – og oven i købet kan du passe på andre på samme tid. 

 

Synes du også, at bilvask er en dyr og tidskrævende fornøjelse, så er der heldigvis hjælp at hente. Det er nemlig muligt at gøre noget for at undgå, at din bil bliver svinet til, helt så hurtigt som den ellers plejer. 

 

Løsningen er, at du bør sætte stænklapper på din bil. De kan nemlig sørge for, at en stor del af det vand og skidt, der ellers bliver kastet op på bilen, mens du kører på vejen, holder sig under bilen. Dermed kan du holde dine sideruder og bagruden renere i længere tid, end hvis du ikke har monteret stænklapper. 

 

Det var besparelsen på den korte bane, men på lang sigt er stænklapper også en god løsning for din bil og din økonomi.  

 

Stænklapper kan nemlig også beskytte din bil mod rust nederst i skærmkanterne på din bil, hvor mange biler ellers ofte er udsatte. 

 

Typisk får biler rust lige bag forhjulene, fordi vandet på vejen, som ofte også er blandet med salt og sand, bliver kastet op på skærmkanten – særligt ved motorvejskørsel. Når du er oppe i så høj fart, kan vand-sand-salt-blandingen nærmest fungere som en sandblæser, der med tiden slår lakken i stykker og river undervognsbehandlingen af. 

 

Derfor kan stænklapper, der beskytter de udsatte steder på bilen, forlænge holdbarheden på din bils undervogn, og på den måde kan du altså også spare penge på længere sigt. 

 

Udover de oplagte fordele for din egen bil og økonomi, kan det også være en stor fordel for dine medtrafikanter, hvis du monterer stænklapper på din bil. 

 

Der kan ligge småsten på vejen, som kan blive slynget op bag din bil og ramme foruden på den bagvedkørende bil, hvilket i nogle tilfælde giver stenslag og revner, men med stænklapper kan du mindske risikoen for, at dine bagvedkørende medtrafikanter får skidt, snavs og sten kastet op på frontelementerne på deres bil. 

 

Du tænker måske, at stænklapper mest hører sig til et kedeligt lastbilsdesign, men faktisk er der blevet udviklet smarte stænklapper, som passer i designet på de fleste personbiler – både i former og farver.  

 

Stænklapper er med andre ord en både praktisk og økonomisk løsning for dig, der vil passe godt på dig selv, din bil, din økonomi og ikke mindst dine medtrafikanter.