Der findes mange forskellige initiativ til at stoppe med at ryge. Måske du føler, du har prøvet alt? Her er et par gode råd til dig, der gerne vil kvitte smøgerne.

Det er er faktum, at rygning er usundt. Men det er omend ligeså stort et faktum, at det er utrolig svært at stoppe med at ryge. Både fordi du bliver afhængig af nikotin, men i særdeleshed også fordi, rygning er forbundet med rigtig mange vaner. Mange ryger finder cigaretter frem på helt bestemte tidspunkter i løbet af dagen, og de tidspunkter bliver ofte forbundet med pause, ro og afstresning. Og det er netop her, at du skal sættes ind, hvis du vil blive kvit smøgerne.

Tænk over, hvad du kunne erstatte cigaretterne med. Det kunne være et stykke frugt, et glas vand, noget du kan tygge på eller en elektrisk cigaret med eller uden nikotin. Du skal finde noget, du kan gøre i de samme tidsrum, og som du kan tage med uden for på de tidspunkter, hvor du ellers ville stikke en cigaret i munden. Hvis du ved, at du er meget afhængig af nikotinen, så kan du starte med en ecig, der har lidt nikotin i sig, så du ikke får det dårligt af at undvære det. Så kan du måske ligeså langsomt trappe ned, og måske du vil kunne ende med at dampe på din e-cigaret helt uden nikotin. Og hvis det sker, så ved du, at det kun er vanerne, du skal bryde med. Måske du vil blive ved med at tage dine pauser, bare fordi du godt kan lide det. Måske du vil minimere pauserne eller helt kvitte dem. Essensen er at starte med at skifte cigaretterne ud med noget, der stadig kan passe ind i de vaner, du har.