Mange drømmer om at udskifte deres spisebord med et plankebord. Er du blandt dem, der netop har taget skridtet og købt dig et plankebord, er du blandt de heldige. Har du endnu ikke købt det smukke bord, har Bloomingville et skønt udvalg. Plankeborde er smukke, og de lader i den grad naturen komme ind i hjemmet. Dog kræver plankeborde ofte en form for behandling af træet. Behandles plankebordet ikke, kan det få træet til at falme og miste sin finish. Få gode råd til, hvordan du plejer et plankebord lige her.

Tre muligheder – tre forskellige resultater

Generelt set har du tre forskellige muligheder for at behandle dit plankebord. Valget af behandling afhænger selvfølgelig af træet – men det afhænger også af dit ønskede look. De typiske behandlinger er olie- og sæbebehandlinger. Oliebehandlinger giver en rigtig god beskyttelse, men træet bliver ofte mørkere. Sæbehandlinger er ikke lige så effektive, men bordet får et mere naturligt og råt look. Derudover kan du også skabe et blankt udtryk med lakering af bordet.

Træ er levende materiale

Grunden til, at du skal pleje dit plankebord, er, at træ er et levende materiale. Afhængigt af hvor ofte du bruger bordet, skal det behandles tre til fire gange om året. Dog er det en hurtig og let proces. Vælger du en oliebehandling, skal du starte med at tørre bordet med en klud. Tilføj løbende plejeproduktet, og påfør med en svamp. Lad olien trække ned i bordet, men lad den maksimalt sidde 15-20 minutter. Tør af med en klud af bomuld. Brug først bordet igen 12 timer efter, hvor du tørrer bordet af igen.