Hvis du er som de fleste nybagte mødre, vil du de første uger hjemme med din nyfødte have mange følelser. Du vil føle alt lige fra overvældende kærlighed og glæde til at have tvivl og bekymringer. Derudover vil du højst sandsynligt have 1.000 spørgsmål.

Dog er det vigtigt, at du prøver at nyde din tid på barsel. På et eller andet tidspunkt skal du nemlig igen tilbage på arbejde. Derfor finder du her et par måder, du kan nyde din barsel på, mens du på samme tid får mest muligt ud af hvert minut.

Lær din baby at kende

Uanset om dette er din første baby eller din tredje, har du brug for tid til at komme i gang med tingene – og lære din lille ny at kende. Giv dig selv god tid, så du kan vænne dig til din rolle som mor.

Bed om hjælp

Som mor kan det være svært at stå med det hele selv – også selvom du har en partner. Dog behøver du ikke at gøre alt alene. Det er slet ingen skam at bede om hjælp til forskellige daglige gøremål.

Gå en tur

Det kan virke umuligt i de første dage efter fødslen at komme ud af huset. Men når du føler dig klar til det, er det en god idé at komme afsted. Når dit barn er gammel nok til babymad, er det en fordel at have mad med på farten. Det kan eksempelvis være Semper grød eller andre produkter. 

Opsøg andre nye mødre

Alle mødre har brug for andre mødre, som de kan snakke med. Derfor er det en fordel at komme med i en mødregruppe. Er dette ikke en mulighed, bør du selv prøve at opsøge andre nybagte mødre.