Har du født for første gang, men er ikke rigtig inde i had du skal bruge, når du skal amme dit barn? Så læs med her, vi har nemlig fundet de 4 vigtigste ting, når du skal amme før første gang.
Ammetøj er rigtig smart, når du skal amme dit barn. Det gør det hurtigt og nemt at amme, uden at du skal til at tage meget tøj af. Derudover er en amme bh en rigtig god ting. Den kan nemt knappes op, uden at tages af og sikrer hurtig adgang til brystet for dit barn. Ammetøj behøves slet ikke være grimt. Meget ammetøj ligner fuldstændigt almindelige kjoler eller toppe. Så kan du føle dig godt tilpas, samtidig med at det er praktisk.
For den optimale støtte til dit barn, når du ammer, er en ammepude rigtig smart. Den sørger for at dit barn ligger behageligt, og at du også sidder behageligt, når du ammer. Puden kan fås i mange forskellige former og farver, så prøv dig frem og find den, der passer bedst til dig og dit barn.
Når du ammer tærer det rigtig meget på kroppens vitamin- og kostdepoter. Det kan derfor være en god ide at tage ekstra kosttilskud og vitaminer, mens du ammer. Du skal selvfølgelig snakke med din læge om, hvad han/hun anbefaler, at du tager. Et godt allround tilskud er fiskeolietabletter med omega-3-fedsyrer. Disse kan fås specielt udviklede, så de passer til ammende.
Hvis du ikke allerede har en stol, der er perfekt til at amme i, så kan det være smart at købe en. Stole med armlæn, der er forholdsvis høje, passer rigtig godt til at amme i. Med en ammestol ved du altid, hvor du kan sætte dig og amme, så det bliver en behagelig oplevelse for både dig og dit barn.